Belépési ponthoz
Fejrész ki
 
Hírek
Híreink Kapcsolatok Impresszum
Adózás, helyi adók Államigazgatás Állatbarát Állattartás Balaton Befektetés Bemutatjuk Bér, jövedelem Beruházás Biztosítás Borturisztika, borturizmus Cégek, vállalkozások hírei Cégvilág Civil hírek Család Egészségügy / szociális intézmények Egyesület Egyházak Elektronikus ügyintézés Elemzések, tanulmányok Életmód Energiagazdálkodás Építési ügyek Érdekességek Események EU információk EU pályázatok Felhívás Fiatalok Foglalkoztatás Fogyasztóvédelem Gasztronómia Gazdasági hírek Gazdaságpolitika Gyermek és ifjúsági ügyek Gyermeknevelés Helyi önkormányzat Helyi rendeletek Helyi szolgáltatások Helytörténet Hőszolgáltatás Humán Idegenforgalmi információ Információ Informatika Informatika és távközlés Innen-onnan Innováció Interjú Internet / multimédia Irodalom Jegyzet Jótékonyság Kamarák Karácsonyi ünnepségek Karrier Katasztrófavédelem Képviselők Képviselők hírei Képviselőtestület képviselő-testület Kézilabda Kiállítások, konferenciák Kistérségek Kitüntetés Koncert Konferencia Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum Kosárlabda Könyvismertető Környezetvédelem Közbiztonság Közérdekű információk Közlekedés Közlekedési információk Közműépítés Közműépítés és szolgáltatás Köztársasági elnök Közvélemény Kulturális programok Labdarúgás Lelkisegély MSZP Munkaerő Munkavédelem Műszaki Tudományok Nemzeti Fejlesztési Terv Nemzetiségi ügyek Népművészet Nyugdíjasoknak Oktatás Pályázatok Parlament Párthírek Pedagógia Polgári védelem Politika, közélet Portré Rally Regionális programok Rendezvény Rendőrségi hírek Sport / fittness / szabadidő Sportrendezvény Statisztika Szabadidő Szociális ügyek Szociálpolitika Társadalom Távközlés Technika Terrorizmus T-Kisebbségek Történelem Törvény, rendelet, szabályozás Tudományos hírek Tudósítás Turizmus TV, rádió Utazás Ünnepségek Vállalkozásfejlesztés Vallás Vélemények Vízszolgáltatás
Akik igazán szeretik a focit
      Noha a labdarúgókról nincs túl jó véleménnyel az emberek egy része, a komlói öregfiúk csapatát alkotó játékosok rácáfolnak a focistákat érő különböző kritikákra. Döntő többségük ugyanis ma is aktívan dolgozik valahol, emellett pedig - bár rég nem ebből élnek - ma is rendszeresen edzenek és játszanak mérkőzéseket. Mégpedig nem is akárhogyan! Ugyanis 2005-ben a Baranya megyei öregfiúk bajnokságában a negyedik helyen végeztek.
     
Aligha akad olyan labdarúgó-szurkoló Komlón és környékén, aki ne emlékezne a '70-es, '80-as és '90-es évek komlói csapatainak olyan  játékosaira, mint Stier József, Róth Antal, Bien József, Mács Péter, Hammer István, Katona Mihály, Klonfár Gábor,  Román Árpád, Szatmári Sándor. Nos, ők képezik a Komlói Bányász öregfiúk csapatának gerincét. De azért a labdarúgás kedvelői jól ismerik a többiek nevét is:  az NB III-as Komlói Bányász jelenlegi edzőjén, Ott Józsefen kívül György Gergely, Kulcsár János, Mács Tamás, Virovácz Károly, Vörös Zsolt, Horváth Zsolt, Musitz Béla, Kispál József, Hajnal Attila, Czár Tibor, Czár Imre, Dömény Gábor, vagy Sümegi Ferenc vesz részt csaknem minden edzésen (hetente egyszer, késő este tréningeznek a KBSK műfüves pályáján) és a hetenként játszott mérkőzéseken. Mint megtudtam, időnként velük focizik Markovics Emil és ha tud, részt vesz az edzéseken és meccseken a volt válogatott Kiss Sándor is.
     S hogy a felsorolt játékosok nem afféle "bulinak" tekintik, amikor edzenek és játszanak, azt eredményeik igazolják. Tavaly  - újoncként - negyedikek lettek a 16 csapat részvételével zajló megyei öregfiúk-bajnokságban, emellett több nemzetközi tornán is szerepeltek idehaza, Horvátországban és Szlovákiában - ahol szintén nem vallottak szégyent eredményeikkel. Mint azt Mács Pétertől megtudtam, egy nagyon jó szellemű, a focit ma is imádó társaság jött össze, s az évtizedes barátságok arra is jók, hogy sok közös programot (kirándulást, családi estet) tudjanak rendezni. Arra a kérdésre, hogy mik a csapat idei tervei, a csapatkapitány így válaszolt:  - Március 25.-én indul a pontvadászat, melynek végén szeretnénk legalább a tavalyi eredményünket megismételni. Ennek érdekében edzünk ilyenkor, télvíz idején is hetente, s mivel a munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tud mindenki mindíg rendelkezésre állni, két új játékost is igazoltunk, Dániel Zoltán és Vízhányó Csaba erősíti csapatunkat a tavaszi szezontól.
      A csapat egyébként a KBSK füves pályáján játssza hazai mérkőzéseit - általában. Amikor ugyanis kedvezőtlen az időjárás, az NB III-as együttes pályájának kímélése miatt pályaválasztóként a közeli Hosszúhetényben fogadják soros ellenfelüket. A játékosok remélik, hogy a márciusban induló idei bajnokság során már nézők is lesznek mérkőzéseiken, hisz - állítják - azért még sok szép dolgot láthatnak tőlük a foci szerelmesei. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a játékostársak véleménye szerint a tavalyi év legszebb gólja - egy kapáslövés eredményeként - a 60 év feletti Stier József nevéhez fűződik.)

   (A cikkben szereplő fotó ifj. Mács Péter felvétele)
   Kapcsolódó Írások: Nemzetközi öregfiúk-torna lesz szombaton Komlón( okt. 13)   Zsolnai focisiker Komlón (okt.15)