Adózás, helyi adók
Államigazgatás
Állatbarát
Állattartás
Balaton
Befektetés
Bemutatjuk
Bér, jövedelem
Beruházás
Biztosítás
Borturisztika, borturizmus
Cégek, vállalkozások hírei
Cégvilág
Civil hírek
Család
Egészségügy / szociális intézmények
Egyesület
Egyházak
Elektronikus ügyintézés
Elemzések, tanulmányok
Életmód
Energiagazdálkodás
Építési ügyek
Érdekességek
Események
EU információk
EU pályázatok
Felhívás
Fiatalok
Foglalkoztatás
Fogyasztóvédelem
Gasztronómia
Gazdasági hírek
Gazdaságpolitika
Gyermek és ifjúsági ügyek
Gyermeknevelés
Helyi önkormányzat
Helyi rendeletek
Helyi szolgáltatások
Helytörténet
Hőszolgáltatás
Humán
Idegenforgalmi információ
Információ
Informatika
Informatika és távközlés
Innen-onnan
Innováció
Interjú
Internet / multimédia
Irodalom
Jegyzet
Jótékonyság
Kamarák
Karácsonyi ünnepségek
Karrier
Katasztrófavédelem
Képviselők
Képviselők hírei
Képviselőtestület
képviselő-testület
Kézilabda
Kiállítások, konferenciák
Kistérségek
Kitüntetés
Koncert
Konferencia
Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum
Kosárlabda
Könyvismertető
Környezetvédelem
Közbiztonság
Közérdekű információk
Közlekedés
Közlekedési információk
Közműépítés
Közműépítés és szolgáltatás
Köztársasági elnök
Közvélemény
Kulturális programok
Labdarúgás
Lelkisegély
MSZP
Munkaerő
Munkavédelem
Műszaki Tudományok
Nemzeti Fejlesztési Terv
Nemzetiségi ügyek
Népművészet
Nyugdíjasoknak
Oktatás
Pályázatok
Parlament
Párthírek
Pedagógia
Polgári védelem
Politika, közélet
Portré
Rally
Regionális programok
Rendezvény
Rendőrségi hírek
Sport / fittness / szabadidő
Sportrendezvény
Statisztika
Szabadidő
Szociális ügyek
Szociálpolitika
Társadalom
Távközlés
Technika
Terrorizmus
T-Kisebbségek
Történelem
Törvény, rendelet, szabályozás
Tudományos hírek
Tudósítás
Turizmus
TV, rádió
Utazás
Ünnepségek
Vállalkozásfejlesztés
Vallás
Vélemények
Vízszolgáltatás
|
Szerettük az első GYTSZ-t - hisz negyvenezren kipróbáltuk
A címet olvasva nyilván mindenkinek az az első kérdése: " Mi a fene az a GYTSZ ?" Ne tessék találgatni, inkább elárulom: Gyermelyi Tészta Szerda. A tapasztalatok alapján nyugodtan kijelenthetjük: nagy
közönségikerrel zárult az első GYTSZ. Az akció keretében - országszerte
közel 300 étteremben - fél áron kínálták
a külön erre az alkalomra összeállított
tésztakülönlegességeket. A résztvevő vendéglátó-egységek visszajelzései
alapján mintegy 40.000 fő vett részt a rendezvényen
és kóstolta meg a tésztás finomságokat. A
legfrissebb felmérések szerint a magyarok legkedveltebb
ételei közé tartoznak a tésztafélék.
Évente átlagosan 6-7 kilogrammot fogyasztunk belőle,
ami nemzetközi viszonylatban is magas értéknek
számít. A Gyermelyi szerint elérkezett az idő
arra, hogy a mennyiség mellett a minőségre, a finom
ízekre és a szép tálalásra is
odafigyeljünk, ha tésztaételekről van szó.
A Gyermelyi a hagyományteremtés céljából életre hívott Tészta Szerdán bebizonyította, hogy a tészta azon túl, hogy egyszerűen elkészíthető étel, kiváló alapanyaga lehet sok finom és különleges fogásnak, továbbá szinte végtelen variációs lehetőséget biztosít. Az akciónak köszönhetően országszerte mintegy 300 étteremben kóstolták végig a tésztarajongók a hazai klasszikusok új köntösbe öltöztetett, még ízletesebb verzióit, de azok is találtak kedvükre valót a kínálatban, akik inkább a nemzetközi tésztaételeket részesítették előnyben. A nap „sztárjai” a Csirke cvekedli és a Gyermelyi trikolor voltak. Az ínyencek körében az édesköményes lazacos szélesmetélt és a kagylóhússal készített paradicsomos bazsalikomos penne aratta a legnagyobb sikert. Nagyon népszerűek voltak a különböző tésztasaláták, valamint a tésztából készített desszertek is. A résztvevő éttermek közül sokan jelezték, hogy a kedvező tapasztalatok miatt több bemutatott tésztaételt fel fognak tenni állandó étlapjukra is. A Gyermelyihez érkezett visszajelzések alapján Gyermelyi Tészta Szerdát mind a vendéglátósok, mind pedig a programon résztvevő 40.000 fogyasztó nagy sikerként értékelte. Az éttermek 97 %-a jelezte, hogy - a későbbiek során - szívesen venné a program folytatását. A fentiek alapján biztosan elmondható, hogy lesz folytatása a közös tésztázásnak.
|