Belépési ponthoz
Fejrész ki
 
Hírek
Híreink Bemutatkozás Kapcsolatok
Adózás, helyi adók Állatbarát Állatorvosok Állattartás Balaton Belföld Bemutatjuk Beruházás Borturisztika, borturizmus Cégek, vállalkozások hírei Cégvilág Civil hírek Család Egészségügy / szociális intézmények Egyesület Egyházak Elektronikus ügyintézés Életmód Érdekességek Események EU információk Felhívás Felmérések Fiatalok Foglalkozás egészségügy Foglalkoztatás Gasztronómia Gyermek és ifjúsági ügyek Gyermeknevelés Hazai sport Helyi önkormányzat Honvédség Humán Információ Informatika Informatika és távközlés Ingatlan Innen-onnan Interjú Internet / multimédia Intézményfenntartás Irodalom Jegyzet Jótékonyság Karácsonyi ünnepségek Katasztrófavédelem KDNP Képviselők hírei Kézilabda Kiállítások, konferenciák Kistelepülések Kistérségek Kitüntetés Koncert Konferencia Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum Kosárlabda Könyvismertető Környezetvédelem Közbiztonság Közérdekű információk Közgyűlés Közlekedés Közlekedési információk Közvélemény Kulturális programok Labdarúgás Magyar foci Moziműsor MSZP Műsorok Nyugdíjasoknak Oktatás Olimpia Önkormányzati választás Pályázatok Pedagógia Piackutatás Politika, közélet Portré Rally Regionális programok Rendezvény Rendőrségi hírek Sajtó Sakk Sport / fittness / szabadidő Sportrendezvény Statisztika Szabadidő Szerencsejáték Szociálpolitika Társadalom T-Kisebbségek Történelem Tudomány Tudományos hírek Tudósítás TV, rádió Utazás Ünnepségek Vállalkozásfejlesztés Vallás Vélemények
Versenyt főztek a tanulók a "SZISZI"- ben
Minden évben igazi izgalommal várt esemény a Széchenyi István Szakképző Iskolában az a válogató verseny, amelynek első két helyezettje képviselheti hazánkat a szakács és pincértanulók nemzetközi versenyében. Így volt ez a közelmúltban is.

 

Évek óta tartó hagyomány már, hogy Halle, Stadthagen, Wroclaw és Tapolca diákjai összemérik tudásukat a gasztronómia-vendéglátás területén. A tavaly Tapolcán rendezett nemzetközi megmérettetésen hazai siker született, ezen felbuzdulva most tíz szakács és hat felszolgáló készült fel szakoktatóik segítségével a válogatóversenyre.
Délelőtt a díszterítéssel foglalkoztak a pincértanulók, melynek témái nemzetközi vadásztalálkozó, vagy kulináris élvezetek a Balaton környékén címet viselték. A szakácsok mindeközben az általuk összeállított menüsort készítették el. Az egész napos kemény küzdelem eredményeképpen a zsűri és a meghívott vendégek fogyasztották el a versenymunkákat.
A zsűri elnöke Domonkos Miklós, a Lontai Egon Gasztronómiai társaság elnöke értékelte a versenyzők munkáját. Kiemelte a pincérek étel-ital ismereteit, a korrekt felszolgálást. Apróbb hibákat vélt felfedezni, amelyek gyakorlással elsajátíthatóak. A szakácsok is dicséretet kaptak, de a nemzetközileg is elismert gasztronómiai szaktekintély tanácsokkal is ellátta őket az előkészítéssel, konyhatechnológiával, darabolással és díszítéssel kapcsolatban. Összességében mindannyiuknak gratulált, mint mondta, erős mezőny gyűlt össze.
Lájerné Tóth Éva /fotó- jobb oldalon/ intézményvezető adta át a díjakat a verseny helyezettjeinek. A pincér tanulók között első lett Miskolczi Ivett, második Baltavári János, harmadik Barkóczi Nikolett /fotón- szemben/.
A szakácsok versenyében a tavalyi évhez hasonlóan hibátlan teljesítménnyel végzett az élen Vári János, ezüstérmes Tulok Melinda, harmadik pedig Kocsis Bianka. A külföldi versenyre a két szakma azonos helyezettjei párban kezdik meg a felkészülést.


















A pincér tanulók között második helyen végzett a képen látható Balatvári János.

Hírforrás és fotók: Kovács Melinda