Belépési ponthoz
Fejrész ki
 
Hírek
Híreink Bemutatkozás Kapcsolatok
Adózás, helyi adók Állatbarát Állatorvosok Állattartás Balaton Belföld Bemutatjuk Beruházás Borturisztika, borturizmus Cégek, vállalkozások hírei Cégvilág Civil hírek Család Egészségügy / szociális intézmények Egyesület Egyházak Elektronikus ügyintézés Életmód Érdekességek Események EU információk Felhívás Felmérések Fiatalok Foglalkozás egészségügy Foglalkoztatás Gasztronómia Gyermek és ifjúsági ügyek Gyermeknevelés Hazai sport Helyi önkormányzat Honvédség Humán Információ Informatika Informatika és távközlés Ingatlan Innen-onnan Interjú Internet / multimédia Intézményfenntartás Irodalom Jegyzet Jótékonyság Karácsonyi ünnepségek Katasztrófavédelem KDNP Képviselők hírei Kézilabda Kiállítások, konferenciák Kistelepülések Kistérségek Kitüntetés Koncert Konferencia Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum Kosárlabda Könyvismertető Környezetvédelem Közbiztonság Közérdekű információk Közgyűlés Közlekedés Közlekedési információk Közvélemény Kulturális programok Labdarúgás Magyar foci Moziműsor MSZP Műsorok Nyugdíjasoknak Oktatás Olimpia Önkormányzati választás Pályázatok Pedagógia Piackutatás Politika, közélet Portré Rally Regionális programok Rendezvény Rendőrségi hírek Sajtó Sakk Sport / fittness / szabadidő Sportrendezvény Statisztika Szabadidő Szerencsejáték Szociálpolitika Társadalom T-Kisebbségek Történelem Tudomány Tudományos hírek Tudósítás TV, rádió Utazás Ünnepségek Vállalkozásfejlesztés Vallás Vélemények
Balatonlellére került a Hazai Hús Grillbajnokság arany érme

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg a Hazai Hús Magyar Grillbajnokságot. A Népligetben megtartott „ízletes” versenyre szépszámú csapat érkezett. A zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga. A versenyzőknek 5 féle ételt kell készíteniük grillen, ami azt jelenti, hogy a fő húsételt csak és kizárólag szabad tűzön lehet készíteni.

A feladatok között egy hal, egy szárnyas, egy sertéshús, egy marhahús étel és egy édesség elkészítése szerepelt. A kiírók megválasztották, hogy idén szürke harcsa lesz a magyar termék. Továbbá rendelkezésre állt a bőrös csontos csirkemell, amelyet lehet filézni is, na meg amit a versenyző kíván belőle készíteni. Szintén magyar termék a sertés szűz és a hátszín, ami értelemszerűen magyar húsból származik. A desszert pedig saját fantázia szerint készül, itt mindenki szabadon alkothatott, megkötések nélkül.

A verseny szoros volt, de végül Balatonlellére került a bajnoki cím, ugyanis a megmérettetést a Compas csapata nyerte, a Trófea Grill és a holtversenyben harmadik helyen végző szolnoki Ínyenc klub és a nyíregyházi Fűszerszámosok csapata előtt.

Az esemény jó hangulatban telt, fiatalok, idősek együtt élvezték a viadalt, sőt volt, aki gyerekeivel, unokáival érkezett.

 - Az első grillbajnokságot 2000-ben rendeztük. Akkor egy dunántúli csapat kimagaslóan elvitte az aranyérmet, s pikáns adalék, hogy ez a versenyző most megjelent a csemetéivel. Tehát azokkal a kis lurkókkal érkeztek, akiket még akkor az édesanyjuk babakocsiban tolt, ők ma már 8-10-11 évesekké cseperedtek. Most ott álltak az édesapjuk mellett és figyelték, mit is kell tenni. Együtt csinálták a felnőttekkel, ők is tálalták, kínáltak az ételeket. Felemelő érzés, hogy ebben az országban elindult egy olyan folyamat, amire nyugodtan ráfoghatjuk, hogy azt hívatott közvetíteni: tanuljunk és tanítsunk grillezni – mondta el Ferenczi István, a Grillszövetség első embere, majd örömmel konstatálta:

- A grillezés ma már egyfajta „társadalmi betegség”. Hiszen nézzük csak meg: ha 3-4 ember összejön, akkor ma már sokkal inkább grilleznek, mint bográcsoznak. A grillnek, mint népszerű ételkészítési lehetőségnek a népszerűsítésében mi oroszlánrészt vállalunk most is, s az jövőben is ezt tesszük meg, mert nem csak szív-hanem „hasügyünk” is a téma.

Hírforrás: Bíró Zsolt- www.bizsopress.hu