Adózás, helyi adók
Állatbarát
Állatorvosok
Állattartás
Balaton
Belföld
Bemutatjuk
Beruházás
Borturisztika, borturizmus
Cégek, vállalkozások hírei
Cégvilág
Civil hírek
Család
Egészségügy / szociális intézmények
Egyesület
Egyházak
Elektronikus ügyintézés
Életmód
Érdekességek
Események
EU információk
Felhívás
Felmérések
Fiatalok
Foglalkozás egészségügy
Foglalkoztatás
Gasztronómia
Gyermek és ifjúsági ügyek
Gyermeknevelés
Hazai sport
Helyi önkormányzat
Honvédség
Humán
Információ
Informatika
Informatika és távközlés
Ingatlan
Innen-onnan
Interjú
Internet / multimédia
Intézményfenntartás
Irodalom
Jegyzet
Jótékonyság
Karácsonyi ünnepségek
Katasztrófavédelem
KDNP
Képviselők hírei
Kézilabda
Kiállítások, konferenciák
Kistelepülések
Kistérségek
Kitüntetés
Koncert
Konferencia
Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum
Kosárlabda
Könyvismertető
Környezetvédelem
Közbiztonság
Közérdekű információk
Közgyűlés
Közlekedés
Közlekedési információk
Közvélemény
Kulturális programok
Labdarúgás
Magyar foci
Moziműsor
MSZP
Műsorok
Nyugdíjasoknak
Oktatás
Olimpia
Önkormányzati választás
Pályázatok
Pedagógia
Piackutatás
Politika, közélet
Portré
Rally
Regionális programok
Rendezvény
Rendőrségi hírek
Sajtó
Sakk
Sport / fittness / szabadidő
Sportrendezvény
Statisztika
Szabadidő
Szerencsejáték
Szociálpolitika
Társadalom
T-Kisebbségek
Történelem
Tudomány
Tudományos hírek
Tudósítás
TV, rádió
Utazás
Ünnepségek
Vállalkozásfejlesztés
Vallás
Vélemények
|
Balatonlellére került a Hazai Hús Grillbajnokság arany érme
Szeptember első hétvégéjén rendezték meg a Hazai Hús Magyar Grillbajnokságot. A Népligetben megtartott „ízletes” versenyre szépszámú csapat érkezett. A zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga. A versenyzőknek 5 féle ételt kell készíteniük grillen, ami azt jelenti, hogy a fő húsételt csak és kizárólag szabad tűzön lehet készíteni. A feladatok között egy hal, egy szárnyas, egy sertéshús, egy marhahús étel és egy édesség elkészítése szerepelt. A kiírók megválasztották, hogy idén szürke harcsa lesz a magyar termék. Továbbá rendelkezésre állt a bőrös csontos csirkemell, amelyet lehet filézni is, na meg amit a versenyző kíván belőle készíteni. Szintén magyar termék a sertés szűz és a hátszín, ami értelemszerűen magyar húsból származik. A desszert pedig saját fantázia szerint készül, itt mindenki szabadon alkothatott, megkötések nélkül. A verseny szoros volt, de végül Balatonlellére került a bajnoki cím, ugyanis a megmérettetést a Compas csapata nyerte, a Trófea Grill és a holtversenyben harmadik helyen végző szolnoki Ínyenc klub és a nyíregyházi Fűszerszámosok csapata előtt. Az esemény jó hangulatban telt, fiatalok, idősek együtt élvezték a viadalt, sőt volt, aki gyerekeivel, unokáival érkezett. - Az első grillbajnokságot 2000-ben rendeztük. Akkor egy dunántúli csapat kimagaslóan elvitte az aranyérmet, s pikáns adalék, hogy ez a versenyző most megjelent a csemetéivel. Tehát azokkal a kis lurkókkal érkeztek, akiket még akkor az édesanyjuk babakocsiban tolt, ők ma már 8-10-11 évesekké cseperedtek. Most ott álltak az édesapjuk mellett és figyelték, mit is kell tenni. Együtt csinálták a felnőttekkel, ők is tálalták, kínáltak az ételeket. Felemelő érzés, hogy ebben az országban elindult egy olyan folyamat, amire nyugodtan ráfoghatjuk, hogy azt hívatott közvetíteni: tanuljunk és tanítsunk grillezni – mondta el Ferenczi István, a Grillszövetség első embere, majd örömmel konstatálta: - A grillezés ma már egyfajta „társadalmi betegség”. Hiszen nézzük csak meg: ha 3-4 ember összejön, akkor ma már sokkal inkább grilleznek, mint bográcsoznak. A grillnek, mint népszerű ételkészítési lehetőségnek a népszerűsítésében mi oroszlánrészt vállalunk most is, s az jövőben is ezt tesszük meg, mert nem csak szív-hanem „hasügyünk” is a téma. Hírforrás: Bíró Zsolt- www.bizsopress.hu |