Belépési ponthoz
Fejrész ki
 
Híreink
Bemutatkozás Kapcsolatok Híreink Események
adó, adótörvények Adózás, helyi adók AJKP AJKSZP AJTP Alkalmazás Alkotóház Államigazgatás Állatbarát Állattartás Belföld Beruházás Biztosítás Civil hírek Család Dél-Alföldi Régió Egészség Egészségügy / szociális intézmények Egészségügyi ellátás egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség Egyenlő esélyek Egyházak Elektronikus ügyintézés Életminőség Életmód Építési ügyek Építészet Érdekességek Érzelmek EU EU pályázatok Európa jövője e-ügyintézés Fejlesztés Felhívás Fiatalok Foglalkoztatás Gasztronómia Gazdasági és kereskedelmi potika Gazdasági hírek Gazdaságpolitika Hazai sport Helyi önkormányzat Helyi szolgáltatások Ifjúság Információ Informatika Innováció Interjú Internet Internet / multimédia Intézmény Jegyzet Jótékonyság Jótékonysági rendezvények képviselő-testület Kiállítások, konferenciák Kitüntetés Koncert Konferencia Konferencia Könyvismertető Környezet Környezetvédelem Közbiztonság Közérdekű információk Közlekedés Közlekedési információk Közösség Közvélemény Kultúra Kulturális programok Megvalósult fejlesztések Miniszterelnök Munkaerőpiac Műsorok Nemzeti Fejlesztési Terv Nemzetiségi ügyek Nyilatkozat Nyugdíjasoknak Oktatás Oktatás és képzés Önkormányzat Pályázat Pályázatok Politika, közélet Portré Programajánló Rendezvény Rendőrségi hírek Sport / fittness / szabadidő Sportrendezvény Szabadidő Szociális ügyek Szociálpolitika Társadalmi kirekesztés Társadalom Távközlés Történelem Tudás Tudósítás Turizmus Ünnepi híradások Vállalkozások, cégek WRC-európai hálózat
Bor, jazz és Michelin csillag

A hazai gasztro-kulturális élet legszínvonalasabb rendezvénye, a Budai Gourmet hatodik éve, idén május 6-9 között csalogatja vendégeit ínycsiklandó kínálatával, változatos kulturális programjaival immár a Budavári Palota panorámás teraszaira. A bor és a jazz házasításába “marinírozott” izgalmas kulináris seregszemlén idén is a legjobb hazai ínyesmesterek, borászok, sajtkészítők mutatkoznak be, különös tekintettel az újsütetű Michelin-csillagos Costesre és a Bib Gourmand címmel büszkélkedő többi hazai étteremre.

“Minden sikerre ítélt rendezvény életében bekövetkezik az a pillanat, amikor hosszú évek fejlődése után egyszerre megújult formájában jelenik meg a közönség előtt, már-már minőségi kategóriát vált.” – tudtuk meg Haris Györgytől a rendezvény megálmodójáról.  “A Budai Gourmet is kinőtte korábbi kereteit, és egy regionális rendezvényből indulva országos, sőt nemzetközi porondra lép. A megújulás leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a méltán népszerű Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira.”- tette hozzá a főszervező.

Az idei rendezvényen - a kulináris élménykavalkádon túl - kiemelt szerepet kap a bor és a jazz. A hegy levének szerelmesei a Budai Gourmet kiemelt vendégeként a Soproni Borvidékkel ismerkedhetnek meg. A Hűség Városából érkező poncichterek, azaz szőlősgazdák mellett természetesen egyéb tájegységek nedűit is ízlelhetik a vendégek, miközben a rendezvény színpadán fiatal jazzmuzsikusok adják egymásnak a mikrofont.

“Idén a rendezvény szakmai jellegét is szeretnénk még jobban kidomborítani”- mondta a főszervező. “A nyitónapon kizárólagos szakmai napot tartunk, ahol tág teret biztosítunk a kereskedelem és gasztronómia döntéshozóinak a nyugodt kóstolásra, tárgyalásra, az új évjárat megismerésére. Másrészről a fogyasztói látogatók számára, a szórakoztató és zenei programok mellett folyamatos ˝szakmai˝ programokat biztosítunk: tematikus bor- és ételkóstolók, a színpadon érdekes beszélgetések a bor, a gasztronómia és a jazz világából, valamint a Borkollégium folyamatos programjai teszik majd felejthetetlenné ezt a néhány napot.”

A belépődíj a látogatóknak: 2000Ft/nap, mely tartalmazza az elmaradhatatlan a Schott & Zwiesel kristály kóstolópoharat is. Bérlet ára 4 napra: 5000 Ft.

Nyitva tartás: csütörtök: 14-18-ig csak szakma részére, 18-24 ig már a közönség részére is. A további napokon: pénteken és szombaton 11 – 24-ig vasárnap 11-23-ig.